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Topic:  The employment permit to the foreign worker hired by the employer 

expired on November 5, 2016. Where renewed employment is needed, the 

employer shall submit related information and file a written application 

for renewal of the employment upon expiration of the employment permit, 

upon reaching an agreement with the foreign worker for the renewed 

employment, within two months after the Interpretation takes effect. Upon 

review and approval, the renewed employment permit will be issued 

accordingly. 

Full-text contents: To interpret that Paragraph 4 of Article 52 of the Employment 

Service Act (hereinafter referred to as the “Act”) amended and 

effective as of November 5, 2016, which provides that the foreign 

workers engaged in the jobs referred to in the subparagraphs 

8~10, Paragraph 1 of Article 46 of the Act shall be allowed to re-

enter this country for work only one day after they depart this 

country, has been deleted. The employment permit to the foreign 

worker hired by the employer expired on November 5, 2016. 

Where renewed employment is needed, the employer shall submit 

the application form (see attachment) specifying all notes to be 

recorded herein to us for renewal of the employment upon 

expiration of the employment permit, upon reaching an agreement 

with the foreign worker for the renewed employment, within two 

months after the Interpretation takes effect.    Upon satisfaction 

with the relevant requirements held by us through review, the 

renewed employment permit will be issued accordingly, unless 

the foreign workers satisfy any of the following circumstances, in 

which case, the foreign workers shall depart the country as 

required: 

1. Where the foreign workers hired to engage in the jobs referred to 

in subparagraphs 1~8 and subparagraph 10, Paragraph 1 of Article 



46 of the Act have worked in the territories of the R.O.C. for 12 

years cumulatively. 

2. Where the foreign workers hired to engage in the family caregiver 

service referred to in subparagraph 9, Paragraph 1 of Article 46 

of the Act and satisfying the qualifications or conditions 

prescribed by the central competent authority have worked in the 

territories of the R.O.C. for 14 years cumulatively. 

3. Where the employer doesn’t continue the employment upon 

expiration of the employment permit, and the foreign workers do 

not transfer to another employer either. The Interpretation shall 

take effect from November 5, 2016. 

 


